• Birojs: 63126072; 63126188; 26603244
  • kkp@tukums.lv

2020

Renovētas lodžiju margas Zemītē, "Vālodzēs"

Š.g. 12. martā daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas “Vālodzes”, Zemītē, dzīvokļu īpašnieku kopības sapulcē tika atbalstīts Pārvaldnieka priekšlikums renovēt ļoti sliktā stāvoklī esošās lodžiju margas. Tās ne tikai vizuāli slikti izskatījās un veidoja degradētas vides iespaidu, bet apdraudēja gan pašu dzīvokļu īpašnieku, gan garāmgājēju drošību. 

Iepriekš esošās koka margas bija renovētas jau vairāk nekā pirms 30 gadiem, un to funkcionalitāte vairs bija tikai vizuāla – daļēji skatam norobežot pie dzīvokļa īpašuma piederošo atkāto lodžijas telpu. Dēļi satrupējuši, izdrupuši un skrūvju vietās vairs neturējās. Vietām ar zudumiem, vietām ar lokālu labojumu pazīmēm.

Renovācijas projekta ietvaros vecie dēļi pilnā apjomā demontēti. Atjaunoti dzelzs konstrukcijas margu balsti, nokrāsoti ar pretkorozijas hlorkaučuka emalju un labota to ģeometrija vietās, kur tas nepieciešams. Jaunie dēļi tika sagatavoti jau pirms nogādāšanas “Vālodzēs”. Tie divās kārtās tonēti ar ārdarbiem paredzētu tekstūrkrāsu brūnā tonī, bet pie metāla balstiem stiprināti ar cinkotām bultskrūvēm. Kopējās remonta izmaksas sastādīja 3018,- eiro.

Renovācijas darbi tika uzsākti jau marta beigās, pabeigti maija pēdējās dienās.

Pirms renovācijas:

pirms 10pirms 9pirms 8

 

  Pēc renovācijas:

pec 11pec 9pec 8